2011. július 23., szombat

Kiállítás a liftben

Több mint egy éve merült fel az ötlet, hogy a lift félig leszaggatott borításának helyére ne csak egyszerűen egy új burkolatot tegyünk, hanem valami informatív és esztétikus dolgot. És ha már egy ilyen öreg házban lakunk, legyen ez a háznak és a környékének a története, a fellelhető fotókkal és egyéb emlékekkel. A levéltárban és különböző archívumokban akadtak érdekes anyagok, amiből igazán érdekes tablókat lehetett összeállítani. Alant a kis képekre klikkelve láthatók a tablótervek, amelyeken még kisebb változások lehetnek, illetve továbbra is várjuk a régi fotókat, történeteket, amivel gazdagíthatjuk ezt a mini háztörténeti kiállítást.

Ettől eltekintve a tablók készen állnak arra, hogy nyomtatás és kasírozás után a lift belső falait díszítsék, és feldobják az itt töltött unalmas perceket.


Az eredeti tervrajzok, régi lakcímjegyzék, fotóarchívumok mind-mind segítették, hogy rekonstruáljuk az egykori Gyöngytyúk utca 10. történetét.


A környéken is elég sok minden történt, éltek itt híres emberek, úgyhogy van mit bemutatni.



2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet a liftben a történeti plakát fölrakása,csak a védő burkolatát is meg kell oldani,pl vékony plexi lappal,mert nem minden lakótársunk nőtt még fel arra a kulturált szintre, hogy ezt helyén értékelje, és ne lerombolja!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a megjegyzést. A tabló egyébként nem egyszerű papírra lesz nyomtatva, hanem egy öntapadó tűzálló fóliára, ami egy szintén tűzálló műanyag lapra lesz ragasztva (a felhasznált anyagokról az Építésügyi Minőségellenőrző Központtal egyeztettünk). Tehát nem egy külön plakátként jelenik meg, hanem ez lesz maga a lift burkolata. Így teljesíti a liftre vonatkozó szigorú tűzvédelmi szabályokat és a rongálás elleni védelmet is.

    VálaszTörlés