2011. szeptember 6., kedd

Legyen-e kert az udvarunkban?

Miközben még a többi ügy is folyamatban van, itt egy újabb lehetőség arra, hogy javuljon a ház állapota. Van ugyanis egy fővárosi pályázat, ami támogatja zöldfelületek létrehozását a belső udvarokban, így az összetöredezett beton helyett nálunk is lehetne kert, padok, fák az udvarban.

A határidő elég közeli, szeptember 12., így eléggé sietni kell, ha be akarjuk adni. A Főváros a költségek 75%-át támogatja - ami azt jelenti, hogy nekünk is hozzá kell járulnunk. Ez utóbbi talán mérsékelhető, ha kombináljuk a kerületi belsőudvar-pályázattal, ahol térkövet és facsemetét lehet igényelni a ház részére.

2 éve már készült egy terv az udvar zölddé varázslására (igaz, csak az egyik udvarra - ld. alant), ha ez kompromisszumosnak tekinthető, akkor alkalmas a beadásra. Módosítások pedig később is lehetségesek még.

Mivel a lakók között van pályázatíró és tájépítész is, a pályázat összerakása nem probléma. Viszont közgyűlést már nincs idő összehívni, így a ház legfeljebb utólag hagyhatja jóvá a beadást, és jelenleg éppen a közös képviselő sem érhető el pár napig.

Mi a jó döntés? Várjunk a következő alkalomig, vagy ragadjuk meg a lehetőséget, még ha nincs is jól előkészítve, átbeszélve?


6 megjegyzés:

  1. Sziasztok,

    Szerintem az ötlet szuper, bár számomra kérdéses, hogy a lakók hogyan tudnának egy ilyenhez hozzájárulni.......

    A 75%-os hozzájárulást alkalmát meg kellene ragadni, mivel nem hiszem, hogy túl sokszor van ilyen.

    Bevallom mivel Én a második udvarban lakom elsősorban ennek a "kertesítését" támogatnám.

    Üdv,

    Bea (3/6 lakás)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok,
    Szerintem király! Az ötlet és a 75% is.
    Bár semmink nem néz az udvarra, de támogatjuk az ügyet.
    Üdv: Gábor II/23

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Mindenképpen támogatom az ötletet, bár új lakója vagyok a háznak. Egy szebb belső környezet nagyon ráférne a házra és itt egy jó lehetőség!
    FOGJUNK ÖSSZE!!!

    Üdv.: Ferenc II/17.

    VálaszTörlés
  4. Jó olvasni a sok támogató hozzászólást :)
    Szóval belevágunk a dologba!

    VálaszTörlés
  5. :) Szuper, a harmadikról is támogatjuk. Nekem sok magom van, amit majd amikor már ott tartunk, be lehet építeni, egy paradicsom itt egy kis bazsalikom ott...:)

    VálaszTörlés