2012. július 9., hétfő

Udvaravató és még egy kis ültetés

A szombati jó hangulatú növényültetés után erre a hétre is maradt még esemény: miután a héten bekerül a föld a maradék ágyásokba is, pénteken 17.00-tól ezekbe is elültetjük a növényeket. Ha elegen vagyunk, akkor ezzel viszonylag gyorsan végezni fogunk. Előtte, szerdán és csütörtökön a gerendák kezelésébe lehet még besegíteni.

Közben a "terv szerinti" talajtakaró évelő növények és a fásszárúak mellé egyre több ajándék egynyári és más növény érkezik a lakótársaktól: kaptunk már nárciszhagymákat és hoznak gyöngyvirágot is. Ezekért hálás köszönet, de ha akad még másnak is, fogunk találni neki helyet :)

Szombaton pedig a munka után jöhet a pihenés:

14-én este 18.00-tól udvar- és kertavatót

tartunk, lampionokkal, vetítéssel, étellel-itallal. A programra meg van hívva minden lakó és mindenki más, aki segítette a felújítást: önkéntes munkával, hasznos tanácsokkal, vagy a kivitelezőcsapat tagjaként - valamint azok az érdeklődők is, akik példát véve házunkról otthon is hasonlóba fognának. A kellékekhez várjuk a felajánlásokat.

További hírek: az elmúlt két hétben két kisebb pályázatra is beadtuk a jelentkezést, az egyik az OTP Társasház pályázata, a másik az Ökotárs-MOL Zöldövezet pályázata, annak érdekében, hogy a hátsó udvar felújítására forrásokat szerezzünk. Július 31-ig a Fővárosi Környezetvédelmi Alap pályázatára is beadjuk jelentkezésünket, hogy növeljük az esélyeinket.

P.S.: A szemfülesek felfedezhették a blog új hátterét - még szemfülesebbeknek találós kérdés, hogy mit ábrázol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése